Broccoli-zalmquiche

Dit recept staat regelmatig op het menu bij mij thuis. Ik vindt de combinatie van broccoli en zalm erg lekker. Ik heb het recept uit de allerhande. Ik heb het recept hier en daar wat aangepast. Het is een recept voor 4 personen en als je nog wat over hebt kan je het prima invriezen. Je kan het recept in 4 kleine springvormen maken. Ik gebruik altijd een springvorm van 24 cm doorsnee.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Laat het deeg ontdooien en bekleed de springvorm met het deeg.

  • Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.

  • Snij de broccoli in roosjes en kook in 8 min. beetgaar.

  • Giet de broccoli af en spoel om met koud water en laat het goed uitlekken.

  • Klop de eieren los met de slagroom, kerriepoeder, peper en zout.

  • Snij de bosui in ringetjes.

  • Snij de zalm in kleine stukjes.

  • Meng in een kom de broccoli, bosui en zalm door elkaar en doe het in de springvorm.

  • Schenk het eimengsel erover.

  • Zet de quiche in de oven en bak hem in ongeveer 45 min. gaar.

 

  • Heb je de quiche ingevroren en wil je hem eten:

  • Haal de quiche uit de vriezer zodat hij helemaal ontdooid is als hij de oven in gaat.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Zet de quiche ongeveer 20 min. in de oven.

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil