Brioche broodpudding met aardbeien

Ik had briochebrood gemaakt en nog een paar sneetjes over. Ik heb van die sneetjes deze heerlijke broodpudding met verse aardbeien gemaakt. Ik had nog nooit broodpudding gegeten maar wat is dat heerlijk! Het is een recept van Donna Hay al heb ik de hoeveelheden aangepast naar eigen inzicht.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Doe de melk en slagroom in een pannetje en breng langzaam aan de kook.

  • Neem de pan van het vuur en zet even apart.

  • Doe de eidooiers, suiker en vanille extract in een kom en klop met een garde door elkaar.

  • Klop geleidelijk het warme melk mengsel erdoor. Je custard is nu klaar. 

  • Vet kleine puddingvormpjes in.

  • Zet de sneetjes briochebrood in de vormpjes.

  • Schenk de custard over de sneetjes.   

  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.

  • Snij de grote aardbeien in stukjes. 

  • Verdeel de aardbeien over de puddingvormpjes. 

  • Bak de broodpudding in 20-25 min. bruin. 

  • Laat 5 min. afkoelen voor je gaat eten.   

Brioche broodpudding met aardbeien

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil