Bramenvla

Bramen plukken hoort er voor mij altijd bij. Ik ben dol op bramen en ik maak er dan ook van alles mee. Ik heb deze keer bramensap gebruikt om vla van te maken. Je kan ook gewoon bramen pureren en de puree toevoegen aan de vla maar ik vind dit met alle pitjes minder lekker. Vandaar dat ik altijd bramensap gebruik. De vla is makkelijk te maken en smaakt heerlijk. Ook heeft de vla een prachtige kleur van de bramen. Ik serveer de vla graag met verse bramen. Dit recept is voor 1 liter vla. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Breng 700 ml melk in een pan aan de kook terwijl je af en toe roert. 
  • Meng in een hittebestendige kom de eidooiers, maizena suiker en 5 el warme melk.
  • Schenk de overige melk langzaam bij de eidooiers in de kom terwijl je blijft roeren.
  • Schenk  het mengsel terug in de pan en laat zachtjes koken tot de vla de gewenste dikte heeft.
  • Meng het bramensap door de vla en laat eventueel nog iets indikken.
  • Schenk de vla in een schaal en dek af met plasticfolie.
  • Laat de vla afkoelen in de koelkast. 

 

  • Meng de vla door voor het serveren.
  • Serveer de vla met verse bramen. 

 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil