Bramenjam

Het is bramentijd en dus ben ik gaan ik bramen plukken. De oogst is erg goed want ik kom met veel bramen thuis. Een gedeelte van de bramen heb ik gebruikt om jam van te maken. De jam is heerlijk op je brood, yoghurt of in taart. Je kan dit recept ook gebruiken voor andere soorten fruit zoals pruimen, frambozen, aardbeien of perziken.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Was de bramen.

  • Doe de bramen met de suiker en het sap van een halve citroen in een pan.

  • Pureer de bramen met een pureestamper.

  • Breng het geheel aan de kook en roer af en toe.

  • Laat het 5 min. doorkoken.

  • Giet de jam door een zeef. (Wil je de pitjes van de bramen in de jam hebben, doe de jam dan niet door een zeef.)

  • Giet de jam in een pot die uitgekookt is. 

  • Draai het deksel erop en zet de pot 10 min. op de kop.

  • Je kan de jam nu langere tijd bewaren.


Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil