Bramen tartelettes

Ik eet heel graag bramen. In onze tuin hebben we dan ook een bramenstruik en dus gelukkig heel veel bramen. Nu ben ik hier thuis niet de enige die bramen lekker vindt dus voor je het weet is de struik kaal geplukt. Gelukkig heb ik nog voldoende bramen van de struik kunnen halen om deze heerlijke tartelettes mee te maken. Ik heb de tartelettes gevuld met slagroom, lemon curd en bramen. Bij elkaar een heerlijke combinatie die je zeker eens moet proberen. Wil je zelf lemon curd maken, dan vind je hiervan een recept op mijn blog onder het kopje ´vulling´. Heb je hier geen tijd voor/ geen zin in, dan kan je ook lemon curd uit de winkel gebruiken. Dille en kamille heeft erg lekkere lemon curd maar ook in de supermarkt is er lemon curd te vinden. Met dit recept maak ik 6-8 tartelettes. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  •  Doe de bloem, poedersuiker, amandelmeel en zout in een kom en meng door elkaar.
  • Snij de boter in kleine stukjes en voeg toe bij het bloem mengsel.
  • Wrijf de boter door het bloemmengsel tot je een kruimelig deeg hebt.
  • Kluts het ei en voeg 2 el ei toe.
  • Meng alles door elkaar tot een samenhangend deeg. (Is het deeg iets te plakkerig voeg dan een beetje bloem toe, is het deeg iets te droog voeg dan nog wat ei toe)
  • Verpak het deeg in plasticfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.

 

  • Kneed het deeg kort door.
  • Bestrooi het aanrecht licht met bloem.
  • Rol het deeg uit op het aanrecht tot een dikte van ongeveer 3 mm.
  • Steek cirkels uit het deeg die net wat groter zijn dan de vorm waarin je de tartelettes gaat bakken. 
  • Vet de bakringen licht in met boter.
  • Bekleed de bakringen met het deeg.
  • Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van de taartjes.
  • Zet de taartjes 15-30 min. in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Zet de bakringen met de taartjes op de bakplaat.
  • Bak de taartjes in 15-17 min. gaar.
  • Haal de taartjes uit de oven en verwijder de bakringen.
  • Laat de taartjes op een rooster afkoelen.

 

  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf. 
  • Schep de slagroom in een spuitzak en zet in de koelkast tot je deze nodig hebt.
  • Schep de lemon curd in een spuitzak.
  • Was de bramen en dep ze voorzichtig droog.
  • Vul de tartelettes vlak voor serveren met slagroom.
  • Spuit naar smaak lemon curd op de slagroom.
  • Verdeel de bramen over de tartelettes. 
  • Serveer direct of bewaar nog even in de koelkast. (Vul de tartelettes niet te lang van te voren want het deeg wordt door de vulling minder bros)

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil