Bramen-rabarbercake

Bramen en rabarber heb ik beide in de tuin. Beide eet ik ook graag. Ik had van zowel de bramen als de rabarber niet genoeg voor een hele cake. Ik heb ze daarom samengevoegd in deze cake en dat was een goede keuze. Het is een heerlijke frisse cake met bramen en rabarber geworden. Het leuke van de bramen en rabarber is dat je een mooi patroon kan maken in de cake. Ik heb de cake in een springvorm van 20 cm doorsnee gebakken. Je haalt 8-9 stukken uit de cake. Je kan eventueel ook diepvries bramen gebruiken, zorg ervoor dat de bramen ontdooid zijn voor gebruik. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Klop de witte basterdsuiker en de boter luchtig.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
  • Voeg het zout toe en mix door elkaar. 
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en mix door het beslag.
  • Was de rabarber en bramen en dep droog.
  • Bekleed een springvorm van 20 cm doorsnee met bakpapier en vet de randen in. 
  • Leg de rabarber en bramen op de bodem van de vorm.
  • Giet het cakebeslag in de vorm en maak het beslag vlak. 
  • Bak de cake in 40-45 min. gaar.
  • Controleer met een sateprikker of de cake gaar is.
  • Haal de cake uit de oven en haal uit de vorm. 
  • Laat de cake volledig afkoelen op een rooster. 
  • Bewaar de cake luchtdicht, bij warm weer in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil