Bramen-mascarpone taart

Deze taart ziet er niet alleen mooi uit maar smaakt ook nog eens heerlijk! De taart smaakt lekker fris en met die verse bramen op de bovenkant helemaal af. Met deze taart kun je prima voor de dag komen als je visite krijgt of je gezin ermee verwennen. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Je maakt eerst de biscuit.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Vet een springvorm van 15 cm doorsnee in en bekleed met bakpapier. 

  • Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker in 8-10 min. schuimig.

  • Zeef de bloem en maizena boven de eieren en spatel er rustig door.

  • Giet het beslag in de springvorm en bak in 20-25 min. gaar. (controleer met een sateprikker)

  • Haal de biscuit uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

 

  • Klop de mascarpone, slagroom en vanille extract door elkaar tot je een stevige massa hebt.

  • Doe het mascarpone mengsel in een spuitzak. 

  • Snij de biscuit in het midden horizontaal doormidden. 

  • Spuit ongeveer de helft van het mascarpone mengsel op de onderste biscuit laag.

  • Verdeel 5 el bramenjam over het mascarpone mengsel.

  • Leg de andere biscuit laag op de taart en duw een beetje aan.

  • Spuit de rest van het mascarpone mengsel op de buitenkant van de taart en strijk af met een paletmes. 

  • Verwarm in een steelpan 2 el jam met 2 el water.

  • Druppel de jam over de taart zodat de jam naar beneden druppeld. 

  • Zet de taart in de koelkast zodat de jam kan afkoelen. 

 

  • Verdeel de verse bramen over de bovenkant van de taart.

  • Bestrooi vlak voor serveren met poedersuiker. 

bramen mascarpone taart

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil