Bramen kruimelkoek

Ik vind kruimel koek of vlaai erg lekker. Ik heb het tot nu toe nog nooit zelf gemaakt dus daar moest verandering in komen. De koek was erg goed gelukt en smaakte heerlijk. De bramen die ik gebruikte waren best zuur vandaar dat ik 2 el suiker door de bramen heb gemengd. Gebruik jij nu bramen die lekker zoet zijn dan kan je de suiker weg laten. Uit de koek kan je 9-12 stukjes snijden. De koek is het lekkerst als je hem op de dag zelf opeet. Je kan de koek ook 2 dagen bewaren maar de koek wordt wel zachter.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Mix de boter en de suiker tot een romig geheel.
  • Voeg het ei toe en mix door het beslag.
  • Voeg de bloem, amandelmeel en het zout toe en mix door elkaar.
  • Vet een vorm van 20x20 in en bekleed met bakpapier.
  • Verdeel ⅔ van het deeg over de bodem van de vorm.
  • Meng de bramen met de suiker.
  • Strooi de bramen over het deeg.
  • Maak van het overige deeg kruimels en verdeel ze over de bramen.
  • Bak de koek in 45-50 min. gaar en bruin.
  • Laat de koek afkoelen op een rooster. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil