Ingrediënten
Voor de cake:
- 225 gr. bloem
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl baksoda
- 125 gr. boter
- 180 gr. suiker
- 2 eieren
- 125 gr. magere kwark
- 60 gr. pecannoten
- 200 gr. bramen
Voor de kruimellaag:
- 100 gr. suiker
- 120 gr. bloem
- 50 gr koude boter
Verder nodig:
- Poedersuiker
- Verse bramen
- Eventueel lobbig geklopte slagroom
Ik ben dol op bramen. Elk jaar kijk ik dan ook uit naar het moment dat de bramen rijp aan de struiken hangen. Ik pluk dan graag bramen die ik gebruik in baksels of ik maak er jam of sap van. Ik heb hier een heerlijk recept van een bramencake met een kruimellaag. Ik gebruikte verse bramen, heb je deze niet dan kan je ook ontdooide diepvries bramen gebruiken. Om de cake nog lekkerder te maken voegde ik gehakte pecannoten toe. In plaats van pecannoten zijn amandelen er ook erg lekker bij. Uit deze cake kun je ongeveer 10 stukken halen.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de bloem, bakpoeder en baksoda in een kom en meng door elkaar.
- Doe in een andere kom de boter en suiker en mix door elkaar tot je een luchtige massa hebt.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
- Voeg afwisselend een schep bloem en kwark toe terwijl je rustig blijft mixen.
- Hak de pecannoten fijn en voeg toe aan het beslag.
- Voeg de bramen toe aan het beslag en spatel heel rustig door elkaar.
- Giet het beslag in een ingevette springvorm (18 cm doorsnee) die bekleed is met bakpapier.
- Maak in een kom de kruimellaag door de suiker en bloem door elkaar te mengen.
- Snijd de boter in blokjes en voeg toe aan het suiker-bloem mengsel.
- Wrijf met je vingertoppen door elkaar tot er kruimels ontstaan.
- Verdeel de kruimels over de cake.
- Bak de cake in 60-65 min. gaar. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is.
- Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
- Strooi poedersuiker over de cake.
- Verdeel de bramen over de cake.
- Serveer de cake eventueel met lobbig geklopte slagroom.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil