Bramen-honing slof

Ik was aan het bladeren door de bakbijbel van Rutger v/d broek. Ik zag daar het recept van bramen-honing sloffen staan. Het leek me erg lekker dus ik ben aan de slag gegaan. Ik heb geen grote slof gebakken maar deze keer gekozen voor kleine sloffen. De bramen met honing zijn een heerlijke combinatie en dit taartje is dus een echte aanrader om te maken!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom. 

  • Voeg suiker, basterdsuiker, rasp van ½ citroen en een snufje zout toe.

  • Meng alles goed door elkaar.

  • Voeg de boter en eidooier toe en kneed tot het deeg een bal wordt.

  • Verpak het deeg in plasticfolie, duw plat en leg 1 uur in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Meng het spijs met ½ ei door elkaar.

  • Doe het spijs mengsel in een spuitzak zonder spuitmondje. 

  • Bestrooi het werkblad ligt met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 10 mm dikte.

  • Druk met een ronde vorm van 10 cm doorsnee 6 deeg bodempjes uit. 

  • Leg de bodempjes in een vorm op de bakplaat.

  • Spuit een laagje spijs op de bodempjes tot 1 cm van de rand.

  • Bak de slof bodempjes in 15-20 min gaar. 

  • Laat de slof bodempjes een beetje afkoelen in de vorm en later op een rooster.

 

  • Meng voor de topping de zure room, mascarpone en honing door elkaar tot een stevig mengsel.

  • Doe het mengsel in een spuitzak en knip het puntje van de spuitzak.

  • Spuit de crème in doppen of in een cirkel op de taartjes.

  • Verdeel de bramen over de taartjes.

  • Bestrooi de taartjes met poedersuiker. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil