Bramen crumble

Crumble is 1 van mijn favoriete toetjes. Heerlijk met fruit erin en een bolletjes ijs of een lepel Griekse yoghurt erop. Ik ben in deze crumble bramen en appel gecombineerd. Een combinatie van fruit die goed samen gaat. Als extra toevoeging heb ik pecannoten toegevoegd, heerlijk in combinatie met het fruit. Een snufje kaneel maakt het geheel af. Het recept is voor 2 crumble´s maar je kan het makkelijk verdubbelen.

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak eerst de kruimellaag:
  • Meng suiker, bloem en kaneel door elkaar.
  • Snij de boter in kleine blokjes en voeg toe aan het suiker mengsel.
  • Meng met je vingertoppen door elkaar tot er kruimels ontstaan.
  • Zet de kruimels in de koelkast tot verder gebruik.
  • Was de bramen en dep droog.
  • Schil de appel en snijd in blokjes.
  • Meng de appel en de bramen door elkaar en schep ze in 2 ovenbestendige schaaltjes.
  • Hak de pacannoten grof en verdeel over de schaaltjes.
  • Verdeel de kruimels over het schaaltjes.
  • Bak de crumble in 24-26 min. gaar.
  • Laat 10-15 min. afkoelen voor je de crumble gaat eten.
  • Serveer de crumble met een bolletje ijs of een schepje Griekse yoghurt en verse bramen. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil