Boterkoek

Boterkoek is iets wat bijna iedereen wel lekker vindt. Ik mag zo af en toe graag een stukje boterkoek eten. Ik maak ook geregeld een boterkoek om weg te geven. Het recept wat ik gebruik komt uit landleven. Ik heb wel wat dingen aangepast. Het is een recept waar veel suiker in zit, ik gebruik vaak minder dan aangegeven staat bij de ingrediënten. Je moet dit gewoon uitproberen wat jij het lekkerst vindt. Veel plezier met bakken!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Vet de boterkoekvorm of springvorm in.

  • Mix de boter met de kristalsuiker, basterdsuiker en het zout tot een romig geheel.

  • Klop het ei los.

  • Voeg bijna al het ei toe en kneed kort door. (Bewaar de rest van het ei voor later in dit recept)

  • Zeef de bloem boven de kom en meng door het botermengsel.

  • Doe het deeg in de vorm.

  • Maak de bovenkant vlak. (Dit gaat goed met de achterkant van een lepel. Spoel de lepel telkens af met warm water, zo blijft het deeg niet aan de lepel plakken.)

  • Maak met een vork een ruitpatroon in de boterkoek.

  • Smeer de boterkoek in met het overgebleven ei.

  • Bak de boterkoek 20-25 min. tot deze goudbruin ziet.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil

Delen