Ingrediënten
Voor de bodem:
- 120 gr. witte basterdsuiker
- 1 eidooier
- 1 el water
- Snufje zout
- 125 gr. boter
- 250 gr. bloem
- 1 tl bakpoeder
Voor de vulling:
- 200 gr. banketbakkersroom
- 400 gr. bosvruchten
- 6 el geleisuiker
Voor de topping:
- 125 gr. mascarpone
- 125 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
Ik vind bosvruchten erg lekker. Ik had nog een doosje in mijn vriezer staan en die heb ik gebruikt voor deze heerlijke tartelettes. Als je vruchten uit de vriezer gebruikt laat deze dan eerst ontdooien en goed uitlekken voor je ze gebruikt. Met dit recept kan je 8 tartelettes maken.
Instructie
Hoe maak je het:
- Je start met het maken van het deeg:
- Doe suiker, eidooier, water en zout in een kom.
- Snij de boter in kleine stukjes en voeg toe.
- Meng met je handen door elkaar tot er een kruimelig deeg ontstaat.
- Voeg de bloem en bakpoeder toe en kneed tot een deeg.
- Verpak het deeg in plasticfolie en leg 30-45 min. in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Vet de tartelettes vrompjes in.
- Bestrooi je werkblad licht met bloem.
- Rol je deeg dun uit tot een lap van 2-3 mm dikte.
- Bekleed je tartelettes vormpjes met het deeg.
- Snij het overtollige deeg weg aan de randen.
- Prik een aantal gaatjes in de deegbodempjes.
- Verdeel de banketbakkersroom over de tartelettes vormpjes.
- Meng het fruit met de geleisuiker.
- Verdeel het fruit over de vormpjes.
- Bak de tartelettes in 30-35 min. gaar.
- Laat de tartelettes 10 min. afkoelen in hun vorm.
- Verwijder de vorm en laat de tartelettes afkoelen op een rooster.
- Klop de mascarpone met de slagroom en de vanillesuiker stijf.
- Doe het mengsel in een spuitzak en spuit kleine toefjes op de tartelettes.
- Bewaar de tartelettes in de koelkast.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil