Bosvruchten soesjes

Heerlijke soesjes met verse bosvruchten. In de tuin hebben wij allerlei verschillende soorten fruit. Ik heb dit fruit in de soezen verwerkt. Een gedeelte van het fruit is gepureerd door de vulling van slagroom en mascarpone gegaan. Ik heb tussen deze vulling ook nog vers fruit gedaan. De soesjes smaken super lekker en zijn eenvoudig te maken. Dit recept is voor 20-25 soesjes. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Doe de melk, water, boter en zout in een pan. 
  • Smelt de boter voor het mengsel kookt. 
  • Neem de pan van het vuur en voeg de bloem in 1x toe. Roer goed door. 
  • Zet de pan terug op het vuur en blijf 2-3 min. roeren zodat de bloem kan garen. (Dit maakt een sissend geluid en het blijft een beetje aan de bodem plakken.)
  • Doe het deeg in een kom en roer even los. 
  • Laat het deeg vervolgens een paar minuten rusten.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het deeg goed door.
  • Als het deeg goed vloeibaar is (niet te want dan kan je het niet spuiten) doe je het in een spuitzak.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Spuit soezendeeg op de bakplaat in cirkels van 2-3 cm doorsnee. Hou genoeg afstand want de soezen worden groter in de oven. 
  • Bak de soezen in ongeveer 25-30 min. gaar. 
  • Haal de soezen uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

 

  • Pureer 300 gr. fruit.
  • Druk het fruit door de zeef zodat pitjes achterblijven.
  • Roer de mascarpone los.
  • Voeg de slagroom, vanillesuiker en het gepureerde fruit toe aan de mascarpone.
  • Mix door elkaar tot een stijve massa.
  • Schep de vulling in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  • Snij de soezen horizontaal middendoor.
  • Spuit een klein beetje vulling op elke soes.
  • Leg op elke soes wat vers fruit.
  • Spuit op het fruit een toef van de vulling.
  • Leg de bovenkant van de soes op de vulling.
  • Bewaar de soezen in de koelkast. 
  • Strooi vlak voor serveren poedersuiker over de soezen. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil