Ingrediënten
Voor de bonen schotel:
- 400 gr. sperziebonen
- 2 uien
- ½ paprika
- 1 blikje tomatenblokjes
Voor de kleverige kip:
- 4 kippendijfilets
- 80 ml honing
- 2 el oestersaus
- 1 el citroensap
- ½ tl gemberpoeder
- 1 teen knoflook
- 55 ml water
Bonen eten wij heel geregeld. We hebben ze in de groentetuin staan. Als de bonen geoogst moeten worden maak ik ze in in de vriezer en zo kunnen wij het hele jaar door bonen eten. Nu probeer ik natuurlijk ook geregeld recepten uit, dus zo ook met bonen. Deze keer een recept van een heerlijke bonen schotel met kleverige kip. Wij zijn enorm fan van dit recept en daarom mag dit recept natuurlijk niet ontbreken op mijn blog. Ik serveer de bonen-kip schotel met gebakken krieltjes. Het recept is voor 3-4 personen.
Instructie
Hoe maak je het:
- Kook de bonen in water gaar.
- Pel de ui en snij in stukken.
- Snij de paprika ook in stukjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de uien in een paar min. glazig.
- Snij ondertussen de kip in blokjes.
- Verhit een scheutje boter/olijfolie in een pan en bak de kip terwijl je hem af en toe omschept gaar.
- Voeg de paprika aan de uien toe en bak 5-7 min. mee.
- Meng honing, oestersaus, citroensap en gemberpoeder door elkaar.
- Pers de teen knoflook boven het honingmengsel uit.
- Voeg het water toe en meng door elkaar.
- Voeg ondertussen de tomatenblokjes aan de uien toe en meng door elkaar.
- Laat de tomatenblokjes 4-5 min. meegaren.
- Voeg het honingmengsel aan de kip toe en laat 4-5 min. inkoken of tot je een stroperige saus hebt.
- Voeg de bonen toe aan de uien.
- Serveer de bonen met opgebakken krieltjes en de kleverige kip.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil