Bomboloni

Ik zag dit recept staan in een delicious bakboek. Ik ben het gaan maken en de bomboloni's vielen goed in de smaak. De bomboloni komt uit Italië en ze kennen het daar als een soort donut. Je bakt ze in olie, rolt ze door de suiker en vult ze met banketbakkersroom. Bij elkaar is het een heerlijke combinatie. Veel plezier met het maken van dit recept!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Doe de gist samen met 1 el suiker en 1 el water in een kom.

  • Voeg de lauwwarme melk toe en roer door elkaar.

  • Laat op een warme plaats 15 min. rusten tot het schuimt.

  • Voeg 73 gr. suiker, bloem, citroenrasp en boter toe aan het gistmengsel.

  • Kneed met de hand of machine door elkaar tot je een glad en soepel deeg hebt.

  • Doe het deeg in een kom die met olie is ingevet. Dek de kom af met een theedoek of plasticfolie. Laat op een warme plaats 2 uur rijzen.

 

  • Als het deeg in volume is verdubbeld duw je de lucht eruit.

  • Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap van 2 cm dikte.

  • Steek met een ring van 4 cm doorsnee rondjes uit.

  • Leg de rondjes op een bakplaat. Zorg voor genoeg tussenruimte.

  • Olie een stuk plasticfolie in en leg dat met de olie kant op de deegrondjes.

  • Laat de deegrondjes 1 uur rijzen.

deeg rijzen
  • Doe de olie in een (frituur)pan en verwarm tot 180 graden.

  • Bak de deegrondjes in de olie. Draai de deegrondjes af en toe zodat ze aan beide kanten mooi bruin zien.

  • Laat de deegrondjes op keukenpapier uitlekken.

  • Rol ze door de overige suiker als de bomboloni's nog warm zijn.

bomboloni
  • Laat de bomboloni's afkoelen.

  • Snij vlak voor het serveren de bomboloni's in en spuit er banketbakkersroom in.

 

 

    Eet smakelijk!!

     

    Groetjes, Wil