Bokkenpootjes-advocaattaart

Een bokkenpootjes-advocaattaart is een taart uit de oude doos. Het is een taart die ik al heel vaak heb gegeten en erg lekker vindt. Hoog tijd dus om deze taart eens zelf te maken en op mijn blog te zetten. Als je veel tijd en zin hebt kan je eerst zelf de bokkenpootjes en de advocaat maken. Je kan natuurlijk deze producten ook kant en klaar in de winkel kopen. Ik maak voor deze taart eerst een biscuitbodem en daarna een Zwitserse room met advocaat als vulling. En natuurlijk een heleboel bokkenpootjes. Het is een grote taart waar je 10-12 stukken uit kan halen. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix eieren, suiker en het zout in 10 min. op hoge snelheid luchtig.
  • Zeef de bloem en maïzena boven de kom en spatel door elkaar.
  • Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnee met bakpapier,
  • Schenk het beslag in de vorm en bak de biscuit in 25-30 min. gaar.
  • Haal de biscuit uit de oven en uit de vorm. 
  • Laat de biscuit op een rooster volledig afkoelen. 

 

  • Snij de helft van de  bokkenpootjes middendoor.
  • Snij de overige bokkenpootjes grof. 
  • Week de gelatine in koud water.
  • Klop de slagroom met de suiker stijf.
  • Los de gelatine met aanhangend water op in een pannetje op laag vuur.
  • Meng de gelatine door de banketbakkersroom.
  • Spatel de slagroom en advocaat door de banketbakkersroom.
  • Snij de biscuit 1x horizontaal doormidden.
  • Verdeel ⅔ van de Zwitserse Room over de biscuit.
  • Verdeel de gehakte bokkenpootjes over de room. (Hou nog wat achter voor de afwerking)
  • Leg de bovenkant van de biscuit op de room en druk een beetje aan.
  • Verdeel de overige Zwitserseroom over de boven en zijkant van de taart.
  • ´Plak´ de halve bokkenpootjes rondom aan de zijkant van de taart.
  • Klop de slagroom met vanillesuiker stijf en schep in een spuitzak.
  • Spuit toeven slagroom op de bovenkant van de taart.
  • Schep enkele eetlepels advocaat in het midden op de taart en strijk glad met de achterkant van een lepel.
  • Decoreer de taart met de overige gehakte bokkenpootjes.
  • Bewaar de taart in de koelkast. 
taart

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil