Bokkenpootjes

Ik denk dat de meeste mensen deze koekjes wel kennen en ze ook wel eens hebben geproefd. Bokkenpootjes zijn heerlijke koekjes met een vulling van botercrème en gedoopt in chocolade. Ik gebruikte pure chocolade maar heb je liever wit of melk chocolade dan kan dat natuurlijk ook prima. Met dit recept maak je ongeveer 17 bokkenpootjes

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Teken op een bakpapier lijnen van 6 cm lang. Draai het bakpapier om zodat de lijnen op de achterkant van het bakpapier staan.
  • Klop het eiwit met het zout stijf.
  • Voeg tijdens het kloppen de suiker toe en mix net zo lang door elkaar tot de suiker is opgelost.
  • Meng het amandelmeel, poedersuiker en bloem in een schaaltje door elkaar.
  • Spatel het bloemmengsel in 2x door het opgeklopte eiwit. 
  • Schep het beslag in een spuitzak.
  • Spuit streepjes beslag van ongeveer 1 cm breed op het bakpapier.
  • Spuit ongeveer 34 streepjes beslag op je bakpapier.
  • Strooi amandelschaafsel over de bokkenpootjes en duw het een beetje aan. 
  • Bak de bokkenpootjes in 18-20 min. gaar.
  • Laat de bokkenpootjes op het bakpapier afkoelen. 

 

  • Zorg dat de boter die je gebruikt voor de botercrème zacht is. 
  • Doe de boter met de suiker in een kom en klop in 2-3 min. door elkaar.
  • Voeg de banketbakkersroom toe en mix 10-15 min. op hoge snelheid door elkaar.
  • Schep de botercrème in een spuitzak en spuit de crème aan de binnenkant op een bokkenpootje. 
  • Duw de andere helft van het bokkenpootje op de botercrème. 
  • Laat de botercrème opstijven in de koelkast.

 

  • Hak de chocolade in stukjes en smelt au-bain-marie.
  • Leg een vel bakpapier klaar op je werkblad.
  • Doop beide uiteinden van de bokkenpootjes in de chocolade.
  • Leg de bokkenpootjes op het bakpapier tot de chocolade is uitgehard. 
  • Bewaar de bokkenpootjes in een luchtdichte trommel in de koelkast

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil