Ingrediënten
-
1 bloemkool
-
2 eieren
-
200 gr. Zelfrijzend bakmeel
-
1 eetlepel currypasta
-
2 eetlepels gehakte peterselie
-
Snufje zout
-
200 ml water
-
125 ml tomatenketchup
-
3 eetlepels chilisaus
-
2 eetlepels ketjap manis
-
1 tl honing

Ik vind het een beetje saai om groente altijd op dezelfde manier te eten en daarom probeer ik graag wat uit. Dit recept komt uit het blad boodschappen. Toen ik dit recept zag staan was ik gelijk enthousiast en wat blijkt, het is nog super lekker ook. Bloemkool op een totaal andere manier met een lekker sausje. Zeker de moeite waard om uit te proberen!
Instructie
Hoe maak je het:
- Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout in een grote kom.
-
Voeg de eieren, water, currypasta en peterselie toe en klop door elkaar tot een glad beslag.
-
Verhit de olie tot 180 graden.
-
Snij de bloemkool in roosjes die niet te groot zijn. Meng de bloemkoolroosjes in het mengsel en bak tot ze goudbruin zien in de olie.
-
Laat de bloemkoolroosjes uitlekken op keukenpapier en dek af met aluminiumfolie zodat ze warm blijven.
-
Meng in een kommetje de tomatenketchup, chilisaus, ketjap manis en de honing door elkaar.
-
Serveer de bloemkoolroosjes met het sausje.

Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil