Blauwe bessen kwarktaart met havermoutbodem

Heel geregeld staat er kwarktaart bij ons op het menu. Deze keer heb ik een blauwe bessen kwarktaart gemaakt. Ik heb eerst een havermoutbodem gebakken in de oven en vervolgens het kwarkmengsel gemaakt. Ik heb de taart afgewerkt met slagroom en blauwe bessen. De blauwe bessen en havermout is een heerlijke combinatie die deze taart erg lekker maakt. Van deze taart kan je met ongeveer 8-10 personen eten.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Je maakt eerst de bodem.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  • Smelt de boter in een pan op laag vuur.
  • Doe de havermout, basterdsuiker en het zelfrijzend bakmeel in een kom. 
  • Meng de droge ingrediënten door elkaar.
  • Voeg de gesmolten boter toe en meng door elkaar.
  • Doe het havermout mengsel in de springvorm en druk aan met een lepel tot je een egale bodem hebt.
  • Bak de bodem in 15 min. gaar.
  • Laat de bodem volledig afkoelen.

 

  • Week de gelatine in koud water.
  • Doe de kwark en basterdsuiker in een kom en mix door elkaar tot de suiker volledig is opgenomen.
  • Pureer de blauwe bessen en voeg toe aan het kwarkmengsel. Meng door elkaar.
  • Klop de slagroom lobbig en spatel door het kwarkmengsel.
  • Doe de gelatine met aanhangend water in een pan en los de gelatine op. 
  • Voeg de gelatine toe aan het kwarkmengsel en meng door elkaar.
  • Giet het kwarkmengsel op de bodem in de springvorm.
  • Dek de taart af met plasticfolie en laat de taart 3-4 uur opstijven in de koelkast.

 

  • Klop de overige slagroom met vanillesuiker en klop-fix stijf.
  • Doe de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. 
  • Spuit toeven slagroom op de taart en decoreer met de blauwe bessen.
  • Bewaar de taart in de koelkast.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil