Ingrediënten
Voor de biscuit:
- 5 eieren
- 150 gr. suiker
- Snufje zout
- 110 gr. bloem
- 35 gr. maizena
Voor de vulling:
- 360 gr. bosvruchten
- 50 gr. suiker
- 1 ½ el maizena
- 250 gr. mascarpone
- 200 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- Lemon curd
Verder nodig:
- 300 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje klop-fix
- Lemon curd
- Verse blauwe bessen

Blauwe bessen en citroen zijn ingrediënten die ik altijd in huis heb. Bij elkaar zijn ze ook nog super lekker. Al met al een goede combinatie om te gebruiken in een taart. Ik gebruik lemon curd in de taart. Je kan de lemon curd zelf maken. Een recept hiervoor vind je op mijn blog onder het kopje ´vulling´. Je kan natuurlijk ook lemon curd uit de winkel gebruiken. Voor de bessen vulling heb ik diepvries blauwe bessen gebruikt. Laat de bessen eerst ontdooien voor je ze gebruikt. Het is een grote taart die ik in een vorm van 24 cm doorsnee heb gebakken. Je kan met zeker 10 stukken uit de taart halen.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix eieren, suiker en het zout in 10 min. op hoge snelheid luchtig.
- Zeef de bloem en maïzena boven de kom en spatel door elkaar.
- Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnee met bakpapier,
- Schenk het beslag in de vorm en bak de biscuit in 25-30 min. gaar.
- Controleer met een sateprikker of de biscuit gaar is.
- Haal de biscuit uit de oven en uit de vorm.
- Laat de biscuit op een rooster volledig afkoelen.
- Maak ondertussen de bessen vulling.
- Pureer de blauwe bessen en druk ze door een zeef.
- Schenk het gepureerde bessen in een pan.
- Voeg de suiker toe aan de blauwe bessen.
- Meng de maizena met een beetje water tot een papje en voeg toe aan de bessen.
- Breng de bessen al roerend aan de kook en laat 3-4 min. koken tot de vulling indikt.
- Giet de bessen vulling in een schaal en dek af met plasticfolie.
- Laat de vulling in de koelkast afkoelen.
- Mix voor de andere vulling de mascarpone met de slagroom en vanillesuiker stijf.
- Schep het mascarpone mengsel in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Snij de biscuit 2x horizontaal doormidden.
- Spuit op de onderste plak biscuit een laagje mascarpone room en strijk het glad met een lepel.
- Schep de lemon curd in een spuitzak en verdeel de curd naar smaak over de room.
- Spuit langs de rand een opstaand randje mascarpone room.
- Schep de helft van de bessen vulling op de roomlaag.
- Leg de middelste plak biscuit op de room en duw voorzichtig een beetje aan.
- Spuit op de middelste plak biscuit een laagje mascarpone room en strijk het glad met een lepel.
- Spuit lemon curd over de room.
- Spuit langs de rand een opstaand randje mascarpone room.
- Schep de rest van de bessen vulling op de roomlaag.
- Leg de bovenste plak biscuit op de taart en duw een beetje aan.
- Als je nog mascarponeroom over hebt bestrijk je hiermee de bovenkant en zijkant van de taart. Heb je geen room over, volg dan eerst onderstaande stap.
- Klop de slagroom met vanillesuiker en klop-fix stijf. Schep de slagroom in een spuitzak.
- Spuit de slagroom op de zijkant/bovenkant van de taart en strijk glad.
- Decoreer de taart met de overige slagroom.
- Spuit lemon curd op de bovenkant van de taart en decoreer met verse blauwe bessen.
- Bewaar de taart in de koelkast.

Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil