Blauwe bessen - citroen cupcakes

Ik vind blauwe bessen met citroen een heerlijke combinatie. Ik had al een tijdje in mijn hoofd dat ik daar wat mee wilde. Het zijn dus blauwe bessen – citroen cupcakes geworden. Deze cupcakes heb ik ondertussen al vaker gemaakt en ze zijn al door heel wat mensen geproefd. Iedereen vindt ze heerlijk smaken. Je kan de cupcakes ook vooraf maken en invriezen tot je ze nodig hebt. In dit recept gebruik ik lemon curd. Je kan dit natuurlijk zelf maken maar ook prima in de winkel kopen. Het recept is voor 12 cupcakes. Het cupcake recept komt van de site: laurasbakery.nl

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig.

  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe tot ze goed zijn opgenomen.

  • Voeg het zout toe en mix kort door elkaar.

  • Zeef het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje boven de kom en mix goed door elkaar.

  • Spatel blauwe bessen naar smaak door het cupcake beslag. (Ik gebruik ongeveer 100 gr. blauwe bessen)

  • Verdeel het beslag in cupcakevormpjes en bak 20-25 min. in de oven.

  • Controleer of de cupcakes gaar zijn door met een satéprikker er in te prikken. Komt de satéprikker er uit zonder dat er deeg aan zit dan zijn de cupcakes goed.

  • Laat de cupcakejes afkoelen op een rooster.

 

  • Klop de mascarpone los in een kom.

  • Voeg de slagroom en vanillesuiker toe en mix tot een egale/stijve massa.

  • Doe het mengsel in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.

 

  • Maak met een scherp mesje een opening in de cupcake. (Zie foto)

cupcakes
  • Doe 1 tl lemon curd in de cupcake.

lemon curd
  • Spuit een mooie toef mascarpone/slagroom mengsel op de cupcake.

  • Rasp de schil van de citroen boven de cupcakes.

cupcakes

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil