Blauwe bessen-citroen broodjes

Blauwe bessen en citroen vind ik een gouden combinatie, het past gewoon perfect bij elkaar. Ik had croissantdeeg en besloot daar broodjes van te maken. Ik keek wat ik nog meer in de koelkast had en dat waren blauwe bessen en citroen. (citroen heb ik altijd in de koelkast) Ik heb deze broodjes gemaakt en ze smaken werkelijk heerlijk. Ze waren dan ook snel op bij ons thuis. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Rol het croissantdeeg uit op het aanrecht.

  • Duw de gaatjes in het deeg dicht.

  • Verdeel de banketbakkersroom over het deeg.(laat een rand van 2 cm onderaan het deeg vrij)

  • Was de citroen en dep droog.

  • Rasp de gele schil van de citroen.

  • Verdeel de citroenschil over de banketbakkersroom.

  • Verdeel de blauwe bessen over de banketbakkersroom.

  • Rol het deeg op in de lengte.

  • Snij schijven van 2,5 cm dikte.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Leg de broodjes op de bakplaat.

  • Bak de broodjes 15-17 min. in de oven.

  • Haal de broodjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

 

  • Meng de poedersuiker met een beetje citroensap tot je een glazuur hebt.

  • Doe het glazuur in een spuitzak.

  • Knip het puntje van de spuitzak en spuit streepjes glazuur over de broodjes. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil