Bladerdeegschelp met aardbeien

Een heerlijke krokante schelp van bladerdeeg met een vulling van aardbeien en banketbakkersroom. Je ziet deze bladerdeegschelpen ook vaak bij een bakker in de vitrine staan. Het leuke aan dit taartje is dat ze helemaal niet lastig te maken zijn. Wil je het nog makkelijker? Koop de bladerdeegschelpen dan in de supermarkt. Je hoeft ze dan alleen nog maar te vullen. Ik gebruik de onderkant van een  cupcakevorm om de bladerdeegschelpen te maken. Dit recept is voor 6 taartjes. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meet wat de doorsnee van de cupcakevorm is. ( Bij mij is dat 8 cm. Ik gebruik een uitsteekvorm van 12 cm. Je uitsteekvorm moet ongeveer 4 cm groter zijn dan je cupcakevorm )
  • Steek met een ronde uitsteekvorm 6 cirkels uit het bladerdeeg.
  • Prik met een vork gaatjes in de cirkels.
  • Spray met bakspray de onderkant van je cupcakevorm in. 
  • Leg de bladerdeeg cirkels over een holtes van de cupcakevorm en duw de randen van het deeg naar beneden.
  • Kluts het ei en bestrijk het deeg met ei.
  • Strooi rietsuiker over het bladerdeeg.
  • Bak de bladerdeegschelpen in 15-17 min. gaar en bruin.
  • Haal de schelpen uit de oven en verwijder ze van de vorm.
  • Als de schelpen aan de binnenkant nog niet helemaal knapperig zijn moet je ze nog een paar minuten terug in de oven zetten.
  • Laat de bladerdeegschelpen afkoelen op een rooster.

 

  • Was de aardbeien en dep droog.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
  • Pureer 100 gr. aardbeien.
  • Doe de banketbakkersroom in een spuitzak.
  • Spuit een klein laagje room in elke bladerdeegschelp. 
  • Schep 1-2 tl gepureerde aardbei over de room.
  • Vul de schelpen verder op met banketbakkersroom. 
  • Versier de bladerdeegschelpen met de overige aardbeien. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil