Bladerdeeg molentjes

Ook deze week een recept speciaal voor de kinderen van school. Deze keer een recept om bladerdeeg molentjes met een lekkere vulling te maken. Hieronder kan je precies lezen hoe je ze moet maken en bijna bij elke stap is weer een foto. In de bladerdeeg molentjes zit een lekkere vulling van jam of hazelnootpasta. Je kan zelf kiezen wat jouw lievelingssmaak van jam is en die gebruiken. Om de bladerdeeg molentjes te maken heb je niet zoveel ingrediënten nodig. Met dit recept maak je 16 kleine bladerdeeg molentjes. Je kan er ook voor kiezen om grote bladerdeeg molens te maken. Gebruik dan 1 plakje bladerdeeg per molen. Veel plezier met het maken van de bladerdeeg molentjes!

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.

 

  • Was eerst je handen.

  • Zorg dat je werkblad schoon is.

  • Verwarm de oven voor op 225 graden. 

  • Snij de plakjes bladerdeeg in 4 stukken.

bladerdeeg
  • Verwijder de plastic velletjes die onder de plakjes bladerdeeg zitten.

  • Snij met een mesje vanaf de punten van het bladerdeeg plakje naar het midden. Je moet niet helemaal tot het midden snijden want dan kan er geen jam of hazelnootpasta meer in. Kijk maar naar de foto hieronder hoe het moet.  

bladerdeeg
  • Doe dit met alle bladerdeeg vierkantjes.

  • Schep met een theelepel een beetje jam of hazelnootpasta in het midden op het bladerdeeg vierkantje.

  • Vul zo alle bladerdeeg vierkantjes.

bladerdeeg molentjes
bladerdeegmolentjes
  • Je gaat nu het molentje vouwen.

  • Vouw de punt die rechtsboven zit naar het midden.

  • Vouw de punt die linksboven zit ook naar het midden en druk de punten op elkaar vast. Duw je de punten niet goed vast dan gaan ze weer los tijdens het bakken. 

bladerdeeg molentjes vouwen

Vouw de punt die rechtsonder zit naar het midden en duw deze vast op de andere punten.

bladerdeeg molentjes vouwen
  • Vouw als laatste de punt die linksonder zit ook naar het midden en duw vast op de andere punten. 

bladerdeeg molentjes vouwen
  • Leg een velletje bakpapier op een bakplaat.

  • Leg de bladerdeeg molentjes op de bakplaat.

  • Breek een ei in een schaaltje of kopje en klop het ei met een vork los. Een ei loskloppen betekent dat het eigeel en eiwit door elkaar gemengd zijn. (Wil je weten of een ei nog goed is? Vul een kopje of glas met water. Laat het ei voorzichtig in het water zakken. Kijk maar wat er gebeurd. Zinkt het ei naar de bodem van het glas dan is je ei nog goed. Gaat je ei drijven dan moet je het ei weg gooien want het is niet meer goed. Handige tip hè, zo weet je altijd of je eieren nog goed zijn)

  • Bestrijk de bladerdeeg molentjes met het ei. Je kan dit het beste doen met een bakkwastje. Heb je die niet dan moet je het ei met je vingers op de bladerdeeg molentjes smeren. Wel goed je handen wassen na de tijd. Strijk niet te veel ei op de bladerdeeg molentjes!

bladerdeeg molentjes
  • Strooi een beetje suiker over elk bladerdeeg molentje. 

bladerdeeg molentjes
  • Bak de bladerdeeg molentjes in 12-14 min. bruin en gaar.

  • Ruim de keuken weer netjes op. 

  • Haal de bladerdeeg molentjes uit de oven(laat een volwassene dat doen).

  • Laat de bladerdeeg molentjes afkoelen.

bladerdeeg molentjes
  • De bladerdeeg molentjes zijn nu klaar en je kan ze lekker opeten.

  • Eet smakelijk!

bladerdeeg molentjes

Groetjes, juf Willianne