Ingrediënten
- Rol vers bladerdeeg
- 2 middelgrote appels
- 50 gr. amandelspijs
- 1 ei
- 1 citroen
- 1 tl honing
- 1 el suiker
- ½ tl kaneel
Appeltaart is een taart die ik altijd wel lust. Voor deze appeltaart heb ik een bladerdeeg bodem gebruikt. Deze appeltaart kan dus vrij snel de oven in. Waar je wel rekening mee moet houden is dat als je de appeltaart tot de volgende dag bewaart dat het bladerdeeg dan niet meer zo knapperig is, maar het taartje is dan nog steeds lekker om te eten.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het bladerdeeg uit op het aanrecht en steek/snij een cirkel van 20 cm doorsnee uit het bladerdeeg.
- Leg de deeg cirkel op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
- Was de citroen en dep droog.
- Meng het amandelspijs met ½ ei, rasp van de citroen en de honing.
- Bestrijk het deeg met het amandelspijs.
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
- Snij dunne schijfjes van de appel.
- Leg de appelschijfjes in een cirkel op de deegbodem.
- Strooi de suiker en kaneel over de appelpartjes.
- Bak het appeltaartje in 20-25 min. in de oven.
- Haal het appeltaartje uit de oven en laat afkoelen tot lauwwarm.
- Serveer met lobbig geklopte slagroom.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil