Bladerdeeg appelkoeken

Appels en bladerdeeg gaan altijd goed samen. Voeg daar honing, tijm en kaneel aan toe en je hebt heerlijke koeken. Tel daarbij op dat deze koeken ook nog eens heel eenvoudig te maken zijn. Ideaal dus om even vlug te maken want je hebt dus snel wat lekkers op tafel. Ik serveer deze appelkoeken graag met een bolletje ijs en/of slagroom. Daaroverheen een beetje honing en smullen maar. Met dit recept maak je 4 bladerdeeg appelkoeken. Het recept is makkelijk te verdubbelen. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schil de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor.
  • Snij de appel in dikke plakken van ongeveer 3 cm dikte.
  • Verdeel honing op de bakplaat ter grote van de appelplakken.
  • Haal de tijmblaadjes van de steeltjes en verdeel de blaadjes over de honing.
  • Verdeel naar smaak rietsuiker en kaneel over de honing.
appel koek
  • Leg de appelplakken op de honing.
appel koeken
  • Leg het bladerdeeg plakje op de appel en druk het deeg aan langs de randen van de appel.
appel koek
  • Steek het deeg uit met een ronde steker en verwijder het overtollige deeg. 
  • Druk het deeg met behulp van een vork aan bij de rand. 
  • Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg met ei.
  • Bak de appelkoeken in 14-16 min. gaar en bruin.
  • Laat de appelkoeken afkoelen op een rooster. 
  • Serveer de appelkoeken met een bolletje ijs of een toef slagroom. Sprenkel er ook wat extra honing over. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil