Bitterkoekjespudding

Ik had nog nooit bitterkoekjespudding zelf gemaakt. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Ik heb eerst zelf bitterkoekjes gemaakt en die gebruikt voor het recept. De pudding was erg lekker. Ik heb geen puddingvorm daarom heb ik een klein cakeblik gebruikt als vorm. Van deze pudding kan je met ongeveer 8 personen eten.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Week de gelatine in koud water.
  • Hak de bitterkoekjes in stukjes.
  • Doe de melk in een pan en breng op middelhoog vuur aan de kook.
  • Meng ondertussen in een kom de eidooiers met de suiker en amandel extract.
  • Giet de warme melk al kloppend op het dooier mengsel.
  • Giet alles weer terug in de pan en voeg de helft van de koekjes toe.
  • Breng het geheel al roerend aan de kook en laat 3-4 min. doorkoken terwijl je blijft roeren.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Knijp het water uit de gelatine en voeg toe aan de pan. Roer net zo lang tot de gelatine is opgelost.
  • Giet de inhoud van de pan in een schaal en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop ondertussen de slagroom lobbig.
  • Spatel de slagroom door het afgekoelde mengsel.
  • Voeg de rest van de koekjes toe en roer door de pudding.
  • Spoel de puddingvorm om met water. (de vorm moet nog een beetje nat zijn aan de binnenkant, zo kan je de pudding beter storten)
  • Giet de pudding in de vorm en zet de pudding in de koelkast. 
  • Laat de pudding in 3-4 uur opstijven.
  • Hou de puddingvorm vlak voor serveren even in een bak met warm water. 
  • Stort de pudding op een bord.
  • Klop de overige slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf.
  • Spuit toeven slagroom rondom de pudding.
  • Decoreer de pudding met bitterkoekjes. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil

 

Delen

Bekijk ook