Bitterbalhapjes

Een lekker hapje gaat er altijd wel in. Ik heb deze bitterbalhapjes al vaak met kinderen op school gemaakt maar je kan ze natuurlijk ook prima thuis maken. Krijg je visite of heb jezelf zin in iets lekkers dan zijn deze bitterbalhapjes zeker een aanrader om te maken.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Rol het bladerdeeg uit of laat het bladerdeeg ontdooien.

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Duw met de uitsteek vorm rondjes in het bladerdeeg. (Voor 1 hapje heb je 1 rondje van 7 cm nodig en 1 rondje van 8 cm)

bitterbalhapjes
  • Leg een bitterbal op het kleinste rondje.

  • Snij in het grotere rondje lijntjes. Snij de lijntjes niet tot de rand!

bladerdeeg
  • Kluts het ei in een kommetje. Smeer met een kwastje een beetje ei op de rand van het kleinste rondje bladerdeeg.

  • Leg het grotere rondjes bladerdeeg over de bitterbal en duw de randen goed op elkaar. (Zorg ervoor dat de lijntjes niet tegen elkaar blijven zitten.)

  • Leg de bitterbalhapjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.

  • Smeer een beetje ei op het bladerdeeg.

  • Bak de bitterbalhapjes ongeveer 20 min. in de oven tot ze mooi bruin zien.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil

Delen