Biscotti

Biscotti zijn Italiaanse koekjes die geserveerd worden bij een kop cappuccino of als dessert met een dessertwijn. De koekjes worden 2 keer gebakken. Het zijn heerlijke koekjes. Ik heb deze koekjes gegeten toen we in Toscane op vakantie waren. We kregen deze koekjes als dessert. Ik vond ze erg lekker en wilde de koekjes zelf maken. Ik ben gaan uitproberen en op dit recept uitgekomen. Maak deze heerlijke biscotti vooral zelf en proef hoe lekker ze zijn.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Wel de cranberry´s zo´n 30 min. in warm water.

  • Giet het water van de cranberry´s en dep ze droog.

 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Smelt de boter en laat staan tot je de boter nodig hebt.

  • Meng de bloem, bakpoeder, suiker, zout, kaneel en nootmuskaat door elkaar. 

  • Meng het ei door het bloem mengsel.

  • Voeg de boter toe en kneed kort door elkaar.

  • Hak de hazelnoten grof.

  • Voeg de hazelnoten en cranberry´s toe aan het beslag en spatel door elkaar.

  • Rasp de schil van de sinaasappel en voeg toe aan het beslag.

  • (Blijft het beslag erg nat, voeg dan wat meer bloem toe)

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Kneed het deeg zodat je een plak van 23x10 cm krijgt en leg op de bakplaat.

  • Bak de koek 30-35 min. tot de bovenkant begint te kleuren.

 

  • Haal de koek uit de oven en laat 15 min. afkoelen.

  • Verlaag ondertussen de oventemperatuur naar 150 graden. 

 

  • Snij de koek in plakken van 1 cm dikte.

  • Leg de plakken koek op de bakplaat die bekleed is met bakpapier en bak de koekjes nog 25-30 min af. 

 

  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

  • Serveer de koekjes met dessertwijn of koffie. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil