Beenham met een krokant kruidenkorstje

Beenham staat zo af en toe bij ons op het menu. We vinden het erg lekker. Ik vind het dan weer leuk om verschillende beenham gerechten te maken. Met dit recept maak je een heerlijk krokant kruidenkorstje op de beenham. Het geeft een heerlijke smaak en de oven doet het meeste werk en dat is altijd fijn.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zorg dat de beenham op kamertemperatuur is.
  • Snij de korsten van de boterhammen.
  • Snij het brood in stukjes en doe het in een hakmolentje.
  • Maal het brood tot grove kruimels.
  • Voeg de rozemarijn toe aan de broodkruimels.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe aan de broodkruimels.
  • Voeg de olijfolie toe aan de broodkruimels en maal alles door elkaar.
  • Leg de beenham op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
  • Smeer een dun laagje mosterd over de beenham.
  • Verdeel de broodkruimels met de kruiden over de beenham en druk ze vast in de mosterd.
  • Bak de beenham gaar in de oven. (10 min. per 100 gram)
  • Snijd de beenham in plakken en serveer. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil