Bbq-spek burgers

Ik eet geregeld burgers en dan het liefst een burger die ik zelf maak. Ik heb nu een bbq-spek burger gemaakt. Ik gebruik bbq-saus en gerookt paprikapoeder in de burger om een bbq smaakt te krijgen. Ik omwikkel de burgers met ontbijtspek. Je kan de burgers in een grillpan bakken of op de bbq. Ik serveer de burgers op een wit bolletje met sla, ui en bbq-saus. Dit recept is voor 4 burgers.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Doe het gehakt in een schaal.
  • Snij de peterselie fijn en voeg toe aan het gehakt.
  • Voeg de paprikapoeder, peper naar smaak, bbq-saus, ei en paneermeel toe aan het gehakt.
  • Meng alles door elkaar tot het goed gemengd is. 
  • Verdeel het gehakt in 4 delen en vorm burgers.
  • Wikkel elke burger in 3 plakjes ontbijtspek.
  • Leg de burgers op een bord en dek af met plasticfolie, laat de burgers 1 uur opstijven in de koelkast.

 

  • Verwarm in een grillpan een scheutje olijfolie.
  • Strijk de burgers in met de 2 el bbq-saus.
  • Bak de burgers in 15-20 min. gaar, keer de burgers regelmatig.
  • Snij ondertussen de bolletjes horizontaal open en rooster de binnenkant van de bolletjes.
  • Snij de ui in ringen en bak de fruit de ui in een pan.
  • Snij de sla.
  • Serveer de burgers op de bolletjes met de sla, ui en bbq-saus. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil