Basisrecept jam maken

Met dit recept kan je alle kanten op. Je kan met veel verschillende soorten fruit jam maken. De verhouding qua fruit en geleisuiker is gelijk. Heb je dus veel fruit over en weet je niet wat je ermee moet? Maak er dan lekkere jam mee. Als de jam goed verpakt is is hij maanden houdbaar.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Was en/of schil het fruit.
  • Doe het fruit en de geleisuiker in een pan.
  • Voeg een scheutje water toe.
  • Pureer het fruit met een pureestamper.
  • Breng het geheel aan de kook en roer af en toe. 
  • Laat het fruit 5 min. doorkoken.
  • Wil je een gladde jam zonder zaden en stukjes? Giet dan de jam door een zeef of pureer het met een staafmixer. 
  • Giet de jam in goed uitgekookte potten. 
  • Draai het deksel erop als de jam nog erg heet is en zet de pot 10 min. op de kop. 
  • Draai de pot weer goed en laat de jam in de pot volledig afkoelen. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil