Basilicum kip met rauwe ham

Dit is een erg lekker recept. De kip heb ik in de oven gebakken zodat deze lekker mals blijft. Je kan de kip natuurlijk ook in de pan bakken. Ik heb slagerstouw/rolladetouw gebruikt om de kip na het oprollen vast te binden. Je krijgt al het ware mini rollades. Het ziet er leuk uit en smaakt lekker. Het recept is voor 2 personen.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Leg de kipfilet tussen plasticfolie.

  • Sla de kipfilet plat met een vleeshamer of de onderkant van een pan.

  • Verwijder het plasticfolie.

  • Kruid de kipfilet met zout en peper.

  • Beleg de kipfilet met 2 plakken ham per kipfilet. 

  • Hak de basilicumblaadjes fijn en strooi over de ham. (bewaar 2 blaadjes basilicum voor het opdienen)

  • Rol de kipfilet op en bind met slagerstouw vast.

  • Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie.

  • Bak de kipfilets op hoog vuur rondom bruin.

  • Leg de kipfilet op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.

  • Bak de kipfilets 10-15 min. in de oven.

  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan. 

  • Haal de kip uit de oven.

  • Strooi de pijnboompitjes over/rondom de kip en decoreer met de overgebleven basilicumblaadjes. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil