Banoffeetoetje

Een tijdje geleden had ik zelf vanillevla gemaakt. Ik vind dit erg lekker om zo te eten maar ik heb er ook nog dit lekkere toetje mee gemaakt. Het is een heerlijke combinatie van vanillevla, banaan en karamel. Zeker de moeite waard dus om uit te proberen als je bijvoorbeeld visite krijgt of gewoon lekker door de week. Eet smakelijk alvast!

Instructie

Hoe maak je het:

  • Je maakt eerst de karamelsaus.

  • Doe voor de karamelsaus de suiker in een pan en laat op middelhoog vuur smelten tot je een licht bruine massa hebt.

  • Breng ondertussen in een andere pan 100 ml slagroom tegen het kookpunt aan.

  • Voeg de slagroom aan de karamel toe. (pas op dit gaat erg bruisen)

  • Roer kort door tot het een egaal mengsel is.

  • Haal de pan van het vuur.

  • Snij de boter in blokjes en voeg toe aan de karamel. Roer door tot alle boter is opgenomen.

  • Voeg een snufje zout toe aan de karamel en roer door.

  • Giet de karamelsaus in een schaal en doe er een plasticfolie op. Laat afkoelen.

 

  • Klop de overige slagroom met vanillesuiker stijf.

  • Doe de kandijkoeken in een plastic zak en verkruimel ze door er met de deegroller of onderkant van een pan op te slaan.

  • Schil de banaan en snij in plakjes.

  • Hak de chocola in stukjes of snij met een dunschiller krullen van de chocola.

  • Maak in een glas of schaaltje laagjes. Ik maakte de laagjes in deze volgorde: vanillevla, kandijkoek kruimels, karamel, bananenplakjes, slagroom, vanillevla, bananenplakjes, slagroom.

  • Strooi op de bovenkant van het toetje de stukjes chocola en giet er wat karamelsaus over.

  • Je toetje is klaar, smullen maar!!

toetje

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil