Banoffeetaart

Ik vind de combinatie van banaan en karamel heerlijk. Ik kwam dit recept tegen op de site van 24kitchen rudolph's bakery en was gelijk enthousiast. We kregen viste en die vonden de taart ook heerlijk. Je bent wel even bezig met deze taart maar dan heb je ook een heerlijke taart. Zeker de moeite waard om uit te proberen dus. Veel plezier met het maken van deze taart!

Instructie

Hoe maak je het:

  • Als eerste maak je de bananencake.

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.

  • Snij de helft van de bananen in plakjes en pureer de andere helft.

  • Vet een taartvorm in en verdeel de plakjes banaan over de bodem van de vorm.

  • Meng de gepureerde banaan met ei en olie.

  • Meng in een andere kom de suiker, bloem, bakpoeder, zout en kaneel door elkaar. Voeg dit toe aan de gepureerde banaan en meng tot een gladde massa.

  • Schenk het beslag over de bananenplakjes in de vorm. Bak de cake in ongeveer 25 min. gaar.

  • Laat de cake volledig afkoelen.

     

  • Doe voor de karamelsaus (toffee) de suiker in een pan en laat rustig smelten. Schud af en toe met de pan zodat alle suiker smelt tot karamel.

  • Verwarm in een andere pan ondertussen de slagroom tot tegen het kookpunt.

  • Als alle suiker is gesmolten voeg je de slagroom toe. (Pas op: het gaat erg bubbelen!!) Roer dit goed door.

  • Haal de pan van het vuur en voeg de boter toe. Roer rustig door tot alle boter is opgenomen.

  • Voeg een snufje zout toe en roer dit er ook doorheen.

  • Giet de saus in een schaal, doe er een plasticfolie over en laat afkoelen.

 

  • Klop de slagroom lobbig. Voeg de helft van de karamelsaus (toffee) toe en klop tot de slagroom stijf is.

  • Verdeel de karamelroom over de cake.

  • Snij de banaan in plakjes en verdeel over de karamelroom.

  • Doe de overige karamelsaus (toffee) in een spuitzak en spuit streepjes over de taart.

  • Schaaf met een dunschiller krullen chocola en verdeel over de taart.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil