Banketbakkersroom

Ik maak niet vaak zelf banketbakkersroom terwijl het helemaal niet moeilijk is en het smaakt natuurlijk veel lekkerder. In dit recept vinden jullie het recept om zelf banketbakkersroom te maken. De banketbakkersroom is het lekkerst als je een vanillestokje gebruikt. Vind je dit te prijzig dan kan je ook vanille extract gebruiken al is dat echt minder lekker. Het recept wat ik gebruik is van Rutger v/d Broek.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Doe 450 ml melk in een pan.
  • Snij het vanillestokje open en schraap de merg eruit.
  • Doe het stokje en de merg bij de melk in de pan.
  • Breng de melk aan de kook.
  • Doe ondertussen de overige melk met de  suiker en eidooiers in een kom.
  • Klop het geheel goed door elkaar.
  • Voeg de maizena toe en meng door elkaar tot je een glad papje hebt.
  • Als de melk kookt verwijder je het vanillestokje.
  • Giet de melk bij het eimengsel terwijl je goed blijft roeren.
  • Giet het mengsel weer terug in de pan.
  • Breng het mengsel onder voortdurend roeren aan de kook.
  • Laat het mengsel 1-2 min. zachtjes doorkoken. Je zult merken dat de room snel dikker wordt.
  • Giet de banketbakkersroom in een schaal en dek gelijk af met plasticfolie. Zorg ervoor dat het plasticfolie op de room ligt zodat er geen vel op de room komt.
  • Laat de banketbakkersroom eerst afkoelen op het aanrecht en zet daarna in de koelkast tot gebruik.

 

  • Klop de banketbakkersroom voor gebruik kort door tot een gladde en romige banketbakkersroom. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil