Bananensoezen

Iets wat ik echt super lekker vind zijn bananensoezen. Meestal kocht ik ze bij de bakker maar ik kan ze natuurlijk heel goed zelf maken. Het resultaat was top! Ik ga ze zeker vaker maken.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Leg de gelatine in koud water.

  • Maak de vulling zoals aangegeven staat op de verpakking van de kloppudding.

  • Klop de slagroom lobbig en spatel door de bananenpudding.

  • Knijp de gelatine uit en los op in een pan. Roer 4-5 el pudding door de gelatine en vervolgens de gelatine door de pudding.

  • Laat de pudding opstijven in de koelkast.

     

  • Nu gaan je het soezendeeg maken.

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.

  • Doe de melk, water, boter en zout in een pan. Smelt de boter voor het geheel kookt.

  • Neem de pan van het vuur en voeg de bloem in 1x toe en roer goed door.

  • Zet de pan terug op het vuur en blijf 2-3 min. roeren zodat de bloem kan garen. (Dit maakt een sissend geluid en het blijft een beetje aan de bodem plakken.)

  • Doe het deeg in een kom en roer even los. Laat het deeg vervolgens even rusten.

  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het deeg goed door.

  • Als het deeg goed vloeibaar is (niet te want dan kan je het niet spuiten) doe je het in een spuitzak.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit het deeg in langwerpige soezen van 10 cm. (zorg voor genoeg tussenruimte)

  • Bak in ongeveer 25-35 min. gaar. Haal de soezen uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

 

  • Maak het glazuur als je soezen zijn afgekoeld.

  • Doe de poedersuiker met het water en de gele kleurstof in een pan en verwarm kort tot een lopend glazuur.

  • Snij of knip de soezen in de lengte door.

soezen
  • Doop de bovenkant van de soezen in de glazuur. Leg op een rooster en laat het glazuur stevig worden.

  • Smelt de chocolade au-bain-marie. Doe de chocolade in een spuitzak, knip het puntje eraf en spuit streepjes chocolade over het glazuur.

lekker
  • Doe de bananenpudding in een spuitzak met een stervormig spuitmondje.

  • Verwijder de schil van de banaan en snijd hem ik dunne plakjes.

  • Verdeel de plakjes banaan over de soezenbodems.

  • Spuit op de plakjes banaan de pudding.

  • Leg de bovenkant van de soes op de pudding en klaar is je bananensoes!

  • Eet smakelijk!

 

Groetjes, Wil