Ingrediënten
- 3 bananen
- 2 eieren
- 2 eiwitten
- 100 gr. havermout
- 100 gr. volkorenmeel
- 2 tl bakpoeder
- ½ tl kaneel
- 30 ml melk
- Walnoten
Een bananenbrood is makkelijk te maken en ideaal om bananen die je niet meer zo op eet in te gebruiken. Als topping gebruikte ik walnoten. Het bananenbrood bak je in een cakevorm of broodvorm. Ik heb het in een broodvorm gebakken vandaar dat het bananenbrood wat platter is. Bak je het bananenbrood in een cakevorm dan word je brood wat hoger. Ik serveer het bananenbrood meestal met een beetje honing en soms een schepje kwark.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pureer de bananen.
- Doe de eieren, eiwitten en bananen in een kom en mix door elkaar.
- Draai de havermout fijn in een hakmolentje.
- Voeg de havermout, volkorenmeel, bakpoeder en kaneel toe aan de bananen en mix door elkaar.
- Voeg de melk toe en mix door elkaar.
- Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
- Giet het beslag in de vorm.
- Hak de walnoten grof en verdeel over het bananenbrood.
- Bak het bananenbrood in 40-45 min. gaar.
- Haal het bananenbrood uit de vorm.
- Laat het bananenbrood afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil