Bami met kipsaté

Bami met kipsaté staat bij ons heel geregeld op het menu. Ik marineer eerst de kip. Vervolgens rijg ik de kip op spiesjes om ze bij de bami te serveren. Soms heb ik geen zin om de kip op een spies te rijgen. Ik bak de kip dan in de pan en schep de kip vlak voor serveren door de bami. Ik serveer de bami met kipsaté altijd met eigengemaakte pindasaus. Het recept voor deze pindasaus kan je ook op mijn blog vinden onder het kopje saus. Kortom, een heerlijke maaltijd die je vaak wilt eten. Wij eten met ongeveer 3-4 personen van dit gerecht. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Snij voor de marinade de ui fijn en doe in een kom.
  • Pers de knoflook uit boven de kom. 
  • Voeg de gemberpoeder, korianderpoeder, basterdsuiker, sambal, ketjap, sap van ½ citroen en de olijfolie toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Snij de kippendijfilet in blokjes van 2x2 cm.
  • Voeg de kippendijfilet toe aan de kom en meng goed met de marinade.
  • Dek de kom van en laat de kip minimaal 30-45 min. marineren. 

 

  • Wil je de kip op een spies serveren:
  • Prik 4-5 stukjes kip aan een satéstokje.
  • Bak de kipsaté op de bbq of in de grillpan tot het gaar is.
  • Wil de de kip door de bami serveren:
  • Doe een klein scheutje olijfolie in een wokpan en laat de olie warm worden.
  • Bak de kip terwijl je de kip af en toe omschept in de pan tot de kip gaar is.

 

  • Kook de bami nestjes zoals staat aangegeven op de verpakking.
  • Pel de uien en snipper de uien in stukjes.
  • Verwarm 2 el olijfolie in een wokpan.
  • Voeg de uien toe aan de pan en fruit de uien aan.
  • Pers de teen knoflook uit boven de pan en meng door de uien.
  • Snij de uiteinden van de preien af en was de preien.
  • Snij de preien in ringen.
  • Snij de winterpeen en courgette in stukjes.
  • Voeg de prei, winterpeen, courgette en taugé toe aan de pan met uien en bak mee tot de groenten (beet)gaar zijn.
  • Voeg de bami kruiden, chili stukjes en ketjap toe en meng door elkaar en bak nog 2-3 min. mee.
  • Voeg de gekookte bami toe en meng door elkaar.
  • Als je de kipstukjes niet op een spiesje hebt gebakken voeg je ze nu toe aan de bami. 
  • Serveer de bami met pindasaus en kroepoek. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil