Babi pangang

Wie kent het niet.. babi pangang. Het is een heel bekend recept dat je bij de Chinees kan eten. Het leek mij leuk om dat ook zelf te kunnen maken. Ik ben gaan uitproberen en uitgekomen op dit recept. Het smaakt net iets anders dan bij de Chinees maar ik vind deze babi pangang zeker niet minder lekker. Ik serveer de babi pangang met rijst of bami. Het vlees voor de babi pangang moet marineren. Ik laat het vlees meestal 3-4 uur marineren. Heb je niet zoveel tijd dan volstaat 1 uur ook.  

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Meng voor de marinade zout, peper, gemberpoeder, olie en citroensap in een schaal.
  • Pers de knoflook boven de schaal en meng door elkaar.
  • Wrijf het vlees goed in met de marinade. 
  • Leg het vlees in de schaal en dek de schaal af.
  • Laat het vlees in de koelkast tussen de 1-4 uur marineren.

 

  • Verwarm de oven voor op de grillstand, 200 graden.
  • Dep het vlees droog met keukenpapier.
  • Leg het vlees op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Gril het vlees 5-7 min.
  • Draai het vlees om en grill nogmaals 5-7 min.
  • Maak ondertussen de saus:
  • Schenk een scheutje olijfolie in een pan en laat de olie heet worden.
  • Pers de knoflook boven de pan en bak de knoflook 2-3 min. mee.
  • Voeg het water, gembersiroop, gemberpoeder, tomatenketchup, ketjap manis, suiker en zout toe en meng goed door elkaar.
  • Laat de saus een paar minuten doorkoken. 
  • Maak een maizena papje van 2-3 el maizena en water.
  • Meng het maizena papje door de saus.
  • Laat de saus een paar minuten doorkoken. 
  • Haal het vlees uit de oven.
  • Snijd het vlees in schuine plakken van ongeveer 2 cm breed.
  • Serveer het vlees met de saus. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil