Augurken inmaken

Wij hebben een eigen moestuin. Nu kreeg ik van de buurvrouw van de moestuin augurken om in te maken. Ik ben aan de slag gegaan met het inmaken van de augurken. Het resultaat was er, want wij vonden de augurken erg lekker. Je moet wel even de balans vinden hoe zuur je de augurken moet inmaken. De eerste keer waren ze iets te zuur vonden wij, de tweede keer waren ze goed.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Was de augurken goed schoon en snijd de steeltjes af. Zijn de augurken erg groot? Snijd ze in stukjes.
  • Meng de augurken met het zout, dek de kom af en laat op een donkere koele plaats het zout 24 uur intrekken.

 

  • Spoel het zout van de augurken.
  • Doe de azijn, water en suiker in een pan en breng aan de kook. 
  • Snij ondertussen de knoflook, halve rode peper en ui fijn.
  • Voeg de knoflook, mosterdzaad, peperkorrels, rode peper en ui toe aan de pan.
  • Voeg de augurken toe en laat 12-14 min. zachtjes koken.
  • Zorg ervoor dat de potten die je gaat gebruiken heel goed schoon zijn. Kook ze het liefst uit voor gebruik. 
  • Giet de augurken met kruiden en vocht in de potten en draai het deksel erop. 
  • Zet de potten direct op z'n kop en laat de augurken zo afkoelen. 
  • Je kan de augurken op deze manier heel wat maanden goed bewaren.
  • Bewaar een geopende pot in de koelkast en eet de augurken binnen 2 weken op. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil

 

Delen