Arnhemse meisjes met kaneel

Arnhemse meisjes zijn hele simpele koekjes om te maken. Eigenlijk hoort er alleen suiker op en geen kaneel. Ik vind de koekjes met kaneel net iets lekkerder. De koekjes zien en wel een stukje donkerder uit na het bakken door de kaneel. Je hebt heel weinig ingrediënten nodig voor deze koekjes. De koekjes zijn lekker knapperig. Met dit recept maak je 16 koekjes.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.

 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.

  •  Steek met een steker van 5 cm doorsnee 4 cirkels uit elk bladerdeeg plakje.

  • Strooi een laagje suiker en kaneel op het aanrecht.

  • Leg de cirkel bladerdeeg op de suiker/kaneel. 

  • Strooi er ook wat suiker en kaneel overheen.

  • Rol de bladerdeeg cirkel met een deegroller uit tot je een ovaal hebt.

  • Doe dit met alle koekjes. Strooi telkens opnieuw suiker en kaneel op het aanrecht en koekje. 

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Leg de koekjes op de bakplaat.

  • Bak de koekjes in 12-15 min. bruin en gaar.

  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster. 

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil