Appeltaart granola

Granola eet ik elke dag als ontbijt. Ik vind granola heerlijk in combinatie met kwark of yoghurt. Nu ben ik ook dol op appeltaart en zo kwam ik op het idee om deze twee heerlijke gerechten te combineren. Het voordeel van deze granola is dat het veel gezonder is dan appeltaart omdat er geen toegevoegde suikers in zitten. Ik voeg aan deze granola gedroogde appel toe maar ik eet de granola ook erg graag met verse appelstukjes en een beetje extra kaneel. De hoeveelheid is voor een flinke pot vol. 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Hak de amandelen en pecannoten grof.
  • Meng de amandelen, pecannoten, havermout, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad en kaneel door elkaar.
  • Schenk de olijfolie erbij en meng door elkaar. 
  • Verdeel het mengsel over de bakplaat.
  • Rooster het mengsel 12-14 min. Meng halverwege de tijd een keer om.
  • Laat het granola mengsel afkoelen.
  • Snij de gedroogde appel in stukjes en meng door de granola.
  • Meng de rozijnen door de granola.
  • Bewaar de granola in een luchtdichte pot. 

 

Eet smakelijk!!

 

 

Groetjes, Wil