Ingrediënten
Voor de bodem:
-
125 gr. boter
-
250 gr. zelfrijzend bakmeel
-
125 gr. witte basterdsuiker
-
1 ei
-
1 citroen
-
Snufje zout
Voor de vulling:
-
5-6 appels (goudreinet)
-
1 tl kaneel
-
2 el suiker
Eventueel naar smaak toevoegen:
-
Krenten
-
Rozijnen

Een heerlijk stuk appeltaart met slagroom. Ik denk dat de meeste mensen het heerlijk vinden. Ik eet de appeltaart het liefst als deze nog een beetje warm is. Ik lust appeltaart dan ook het hele jaar door maar in de herfst eet ik het toch het liefst. Eerst heerlijk een boswandeling maken en als je dan koud in huis komt een lekker stuk appeltaart en een kom thee of warme chocomelk erbij. Echt genieten dus. Veel plezier met het maken van deze heerlijke appeltaart!
Instructie
Hoe maak je het:
-
Mix de boter met de suiker door elkaar tot je een egale massa hebt.
-
Was de citroen en dep droog.
-
Rasp de schil van de citroen en voeg toe aan de boter.
-
Zeef het zelfrijzend bakmeel en het zout boven de kom en meng door elkaar.
-
Kluts het ei en voeg ¾ deel ei toe.
-
Mix door elkaar tot een egale massa.
-
Verpak het deeg in plasticfolie en leg 30-60 min. in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 190 graden.
-
Wel de rozijnen en krenten in lauwwarm water.
-
Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in en bekleed de bodem met bakpapier.
-
Bekleed de springvorm (bodem en rand) met het deeg. Bewaar ⅓ deel van het deeg voor verderop in het recept.
-
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij in stukjes.
-
Dep de appelstukjes droog in een schone theedoek.
-
Schep de suiker en kaneel door de appels.
-
Schep de appels in de springvorm.
-
Maak van het overgebleven deeg slierten en leg ze op de taart.
-
Bestrijk de deegslierten met het overgebleven ei.
-
Bak de taart 50-60 min. in de oven.
-
Haal de taart uit de springvorm en laat afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil