Appelcake

Appelcake vind ik erg lekker. Hoog tijd dus om dat zelf te gaan maken. Wat belangrijk is in dit recept is dat je de appels goed droog maakt in een theedoek voordat je ze op het beslag legt. Doe je dat niet dan komt er teveel vocht uit de appels en daar word je cake niet lekkerder op. Serveer de cake met slagroom of een bolletje vanille ijs. Je kan de cake 3 dagen bewaren.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.

  • Mix de boter met de basterdsuiker tot een romig mengsel.

  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei is opgenomen.

  • Voeg de zout toe en mix door elkaar.

  • Zeef de bloem boven de kom en mix door het mengsel.

  • Mix het beslag 3 min. door elkaar.

  • Bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier.

  • Schenk het cakebeslag in de bakvorm.

  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen.

  • Snij de appels in stukjes.

  • Dep de appels droog in een schone theedoek.

  • Doe de appels in een kom en voeg de suiker en kaneel toe. Meng door elkaar.

  • Schep de appels op het cakebeslag.

  • Strooi amandelschaafsel over de appels.

  • Bak de cake in 40-45 min. gaar. 

  • Haal de cake uit de oven en verwijder de cake uit de vorm.

  • Laat de cake afkoelen op een rooster.

  • Strooi poedersuiker over de cake. 

  • Serveer de cake met slagroom of eventueel een bolletje vanille ijs. 

appelcake

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil