Appelbollen met karamel en honing-walnoot

Appelbollen vindt ik zo lekker. Ik had ze nog nooit zelf gemaakt terwijl ik ze zo graag eet. Vandaag heb ik tijd om ze te maken dus ik ga aan de slag. Ik heb appelbollen met karamel gemaakt en appelbollen met walnoten en honing. Het resultaat was heel goed want de smaken passen erg goed bij de appel. Zeker een aanrader dus om eens uit te proberen. Zorg dat je bij dit recept alles goed klaar hebt staan voor je start. Als de appels geschild zijn worden ze snel bruin en dat wil je niet.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Leg een vel bakpapier op de plaat van de oven en zet de aluminiumbakje erop.

  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.

  • Hak de walnoten en de fudge in kleine stukjes. Doe de walnoten in een bakje en roer de honing erdoor.

  • Strooi een beetje bloem op het aanrecht, haal het plastic laagje van de bladerdeeg plakjes af en leg 2 plakjes op elkaar. Rol met een deegroller de plakjes uit tot ongeveer 15x15 cm.

  • Leg een appel op het plakje bladerdeeg en doe er vulling in. Als je de karamel vulling in de appel doet, strooi er dan nog wat kaneel over heen.

appelbol
  • Vouw het bladerdeeg dicht en zet in het aluminiumbakje met de kant waar de naad zit naar beneden.

  • Maak zo alle appelbollen.

lekker
  • Klop een ei los in een bakje. Bestrijk de appelbol ligt met ei en strooi er wat suiker over.

  • Bak de appelbollen 25-30 min. in de oven.

  • Laat een beetje afkoelen maar eet de appelbol warm. Heb je de appelbollen al eerder gemaakt, warm ze dan nog even op in de oven op 180 graden 5 min.

appelbollen

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil

Delen