Ingrediënten
Voor de appels:
- 2 grote appels
- 35 ml bruine rum
- 1 tl kaneel
Voor de cake:
- 200 gr. witte basterdsuiker
- 200 gr. boter
- 4 eieren
- Snufje zout
- 1 tl kaneel
- 200 gr. zelfrijzend bakmeel

Een overheerlijke cake met rum appels. Ik heb in dit recept voor kleine cakejes gekozen, maar je kan met dit recept ook 1 grote cake maken. De baktijden van de cake kunnen dan wel wat langer zijn. Hou er rekening mee dat de appels eerst weken in de rum voor je aan de cake kan beginnen. Het weken van de appels kan van 1 uur tot een hele nacht. Laat de appels vervolgens goed uitlekken in een zeef zodat je cake niet te vochtig wordt.
Instructie
Hoe maak je het:
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appels in stukjes.
- Meng de appels met de bruine rum en kaneel en dek af.
- Laat de appels van 1 uur tot een hele nacht staan.
- Giet de appels in een zeef en laat ze uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Klop voor de cake de witte basterdsuiker en de boter luchtig.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
- Voeg het zout en kaneel toe en mix door elkaar.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en mix door het beslag.
- Vet 4 kleine vormen of 1 grote vorm in.
- Verdeel het beslag over de vorm(en).
- Verdeel de appels over de vorm(en).
- Bak de cake 35-40 min. gaar. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is.
- Laat de cake 5 min. afkoelen voor je de cake uit de vorm verwijdert.
- Laat de cake vervolgens volledig afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil