Ingrediënten
- 80 gr. lichtbruine basterdsuiker
- 50 gr. boter
- 2-3 appels
- 200 gr. witte basterdsuiker
- 200 gr. boter
- 4 eieren
- Snufje zout
- 200 gr. zelfrijzend bakmeel
Een heerlijke cake met appel en karamel. Klinkt goed toch? Je maakt eerst karamel. Vervolgens giet je de karamel in een vorm. Je legt de appelstukjes in de karamel en je giet het cakebeslag over de appel. Na het bakken haal je de cake gelijk uit de vorm want als de karamel gaat uitharden, krijg je de cake niet meer goed uit de vorm. Ik serveer deze heerlijke appel-karamel cake het liefst met een toef lekkere slagroom.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe de lichtbruine basterdsuiker en 50 gr. boter in een pannetje en laat op laag vuur onder af en toe roeren smelten. (zorg ervoor dat de suiker goed is gesmolten)
- Schil ondertussen de appels en verwijder de klokhuizen.
- Snij de appels in partjes.
- Vet een dichte vorm van 25 cm doorsnee in.
- Giet het suiker/boter mengsel in de vorm en verdeel over de bodem van de vorm.
- Leg de partjes appel in de karamel.
- Klop voor de cake de witte basterdsuiker en de boter luchtig.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
- Voeg het zout toe en mix door elkaar.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en mix door het beslag.
- Giet het cakebeslag in de vorm en verdeel over de appels.
- Bak de cake in 30-40 min. gaar.
- Controleer met een sateprikker of de cake gaar is.
- Stort de cake op een rooster ( met de cake kant naar beneden en de peren naar boven) en laat afkoelen.
- Serveer de appel-karamel cake met een toefje slagroom.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil