Ingrediënten
Voor het deeg:
- 525 gr. tarwebloem
- 50 gr. suiker
- 9 gr. zout
- 18 gr. gist
- 190 gr. melk
- 2 eieren
- 110 gr. boter
Verder nodig:
- 4 appels
- Klontje roomboter
- Donkere basterdsuiker
- Kaneel
- Dulce de leche
- Pecannoten
Heerlijke broodjes met een vulling van appel en karamel. De karamel maak ik van gecondenseerde melk. Ik gebruik hiervoor kokos gecondenseerde melk. Dit is verkrijgbaar bij de jumbo. Je hebt zo karamel of dulce de leche die lactosevrij is. De appelvulling bak ik eerst in de pan met wat suiker en kaneel. De vulling laat ik afkoelen voor ik deze gebruik in de broodjes. Pecannoten zijn een heerlijke toevoeging voor deze boordjes. Je kan natuurlijk ook andere broodjes gebruiken. Met dit recept maak je 12-14 broodjes.
Instructie
Hoe maak je het:
- Meng in een kom van de mixer de bloem, suiker en het zout door elkaar.
- Voeg het gist, melk en de 2 eieren toe.
- Mix het in 10 min. tot een deeg waar je een vliesje van kunt trekken.
- Voeg de boter toe en mix tot alle boter is opgenomen in het deeg en je kom schoon is.
- Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 min. rusten.
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
- Snij de appels in kleine blokjes.
- Laat de roomboter smelten in een koekenpan.
- Voeg de appelblokjes toe aan de pan.
- Voeg basterdsuiker en kaneel naar smaak toe.
- Bak de appel terwijl je af en toe omschept 4-5 min.
- Schep de appels uit de pan en laat volledig afkoelen.
- Bekleed 2 (spring)vormen met bakpapier. Je kan ook een bakplaat gebruiken i.p.v. een vorm.
- Bestrooi je werkblad ligt met bloem.
- Rol het deeg uit tot een rechthoek met een dikte van 2-3 mm.
- Bestrijk het deeg met de dulce de leche.
- Verdeel de appelvulling over het deeg.
- Hak pecannoten grof en verdeel over het deeg.
- Rol het deeg op en snij broodjes van 3-3½ cm dikte.
- Leg de broodjes in de vorm/op de bakplaat.
- Dek de broodjes af met plasticfolie en laat op kamertemperatuur 1 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Bestrijk de broodjes met ei.
- Bak de broodjes in 14-16 min. gaar en bruin.
- Haal de broodjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
- Schep nog wat dulce de leche in een spuitzak en spuit streepjes over de broodjes.
- Hak wat pecannoten grof en verdeel over de broodjes.
- Serveer direct of bewaar de broodjes luchtdicht.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil